Pulpa de vitel umpluta
PrinteazaPulpa de vitel umpluta
- 1/2 kg pulpa
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru umplutura:
- 2 cepe mici
- 2 cattei de usturoi
- patrunjel
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- 3 felii paine
- 50 ml lapte
- 10 g unt
- 1 lingura condimente
Pentru sos:
- 4 fire de menta
- 2 linguri otet
- 1 lingura de zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpa de vitel, dezosata, o bati usor cu ciocanul de snitele. Cureti apoi ceapa, o toci si o rumenesti putin in unt, apoi o pui intr-un castron, impreuna cu usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt si feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse bine.
Adaugi ouale, potrivesti gustul cu condimente si amesteci pana se omogenizeaza. Asezi umplutura in mijlocul feliei de carne pregatita, rulezi si o legi cu o ata mai groasa de bumbac, apoi o pui intr-o tava cu putin ulei.
Alaturi asezi si osul scos din carne. Presari sare si piper dupa gust si dai la cuptor timp de 50 de minute, intorcand macar o data pe cealalta parte.
Intre timp, prepari sosul, amestecand menta tocata marunt cu zaharul, otetul, sarea si piperul. Servesti feliile de pulpa umpluta cu garnitura de cartofi prajifi, ciuperci sotate si sos de menta deasupra.
Pofta buna!