Pulpa de iepure in vin alb
PrinteazaPulpa de iepure in vin alb din: pulpa de iepure, ceapa, usturoi, morcovi, ulei de masline, telina, cartofi, vin, supa de pui, foi de dafin, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 pulpe spate de iepure
- 1 ceapă mare
- 6 căţei usturoi
- 3 morcovi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 rădăcină ţelină
- 2 cartofi
- 400 ml vin alb sec
- 200 ml supă de pui
- 2 foi dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală bine carnea. Se curăţă apoi ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul şi cartofii. Se taie ceapa peştişori, iar morcovii şi ţelina, cubuleţe.
Usturoiul se zdrobeşte ca pentru mujdei. Cartofii se taie în bucăţi potrivite şi se păstrează până la folosire în apă rece.
Toate ingredientele de mai sus se pun într-un vas (mai puţin cartofii) şi se adaugă vinul alb, uleiul de măsline, supa şi foile de dafin. Se sărează şi se piperează după gust, apoi vasul se bagă în cuptorul preîncins.
După 1 oră, se adaugă în tavă şi cartofii, în aşa fel încât să fie bine cuprinşi de sos. Se acoperă vasul şi se dă la cuptor pentru încă 30 de minute.
Când e aproape gata, vasul se descoperă şi se mai lasă aşa încă 10 minute, până se rumeneşte frumos carnea.
Pulpa de iepure in vin alb
Pofta buna!
A fost buna?