Pulpa impanata de vitel
PrinteazaPulpa impanata de vitel
- 1,5 kg pulpa de vitel (bucata intreaga)
- 200g slanina
- 200g morcov
- 200g telina
- 5 catei de usturoi
- 1,5 kg cartofi
- 50g pasta de tomate
- 30g faina
- 2 cepe
- 150ml ulei
- 100ml vin alb
- 1 lingurita zahar
- 4-5 boabe de ienibahar
- 1 leg. patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpa de vitel se curata de pielite si tendoane, se spala, se scurge bine de apa, dupa care se impaneaza cu 100g telina, taiata in betisoare, 100g morcov taiat la fel, slanina taiata in bucatele mici si usturoiul. Se pune apoi pulpa astfel impanata intr-o tava mai adånca, impreuna cu uleiul, legumele ramase, curatate, spalate si taiate in cubulete si cu 150ml apa.
Se pune tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 60-70 de minute. Cartofii se curata, se spala, se taie in cubulete si se pun la fiert impreuna cu o lingurita de sare.
Cånd carnea este bine patrunsa si frumos rumenita, se scoate intr-un vas separat. In jiul ramas, peste legume, se pun faina desfacuta in 50ml apa rece, pasta de tomate, 50ml vin si apoi 300ml apa fiarta. Se fierbe sosul, la foc mic, 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste pulpa de vitel si se fierb acestea in continuare inca 15 minute la foc mic.
Spre sfårsitul fierberii se adauga vinul ramas si zaharul.
Se taie pulpa in felii si se servesc cåte doua felii la o portie, cu cartofi natur si cu patrunjel tocat marunt, presarat pe deasupra.
Pofta buna!