Churros, cu textura lor crocantă la exterior și moale în interior, tăvălite în zahăr și adesea servite cu ciocolată caldă, reprezintă mai mult decât o simplă gustare. Aceste bastoane de aluat prăjit ocupă un loc special în inima culturii culinare […]
Pulpa invelita in slanina
PrinteazaPulpa invelita in slanina din: pulpa de porc, slanina, vin, lamaie, sare, piper, cimbrisor, rozmarin.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de porc
- 4-5 fâşii mai groase de slănina
- 500 ml vin alb
- zeama de la o lămâie
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 5-6 fire de cimbrişor proaspăt tocat
- 3-4 fire de rozmarin
Mod de preparare:
Spală bucata de pulpă, şterge-o şi freac-o bine cu sare şi piper. Presară deasupra cimbrişor şi rozmarin. Preîncălzeşte cuptorul.
Aşază bucata de pulpă într-otavă, înveleşte-o cu bucăţile de slănină crestate ca un grilaj.
Toarnă vinul şi zeama de lămâie, cimbrişorul şi un fir de rozmarin tocat. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 90 de minute.
Cu 15 minute înainte să opreşti focul, scoate folia astfel încât carnea şi slăninuţele să se rumenească şi să capete o culoare aurie.
Când e gata, scoate-le pe un platou. Presară restul de rozmarin.
Pulpa invelita in slanina
Pofta buna!
Paste Rigatoni cu Sos de Roșii și Carne Tocată
rigatoni, carne tocata, sos de rosii, ceapa, usturoi, ulei, vin, oregano, busuioc, sare, piper, parmezan. Redescoperă plăcerea unei mese clasice italienești cu această rețetă de rigatoni, o combinație perfectă de paste al dente, sos aromat și carne suculentă. Acest fel de mâncare aduce în prim […]