Pulpa marinata de berbec cu garnitura de ciuperci umplute pe crutoane si cartofi ducesa
PrinteazaPulpa marinata de berbec cu garnitura de ciuperci umplute pe crutoane si cartofi ducesa
Ingrediente:
- 1,600 kg pulpă de berbec
- 150 g zarzavat
- 1 ceapă
- 1 foaie dafin
- sare
- piper boabe
- 120 g ulei
- 12 crutoane prăjite
- 12 ciuperci mari
- 300 g cartofi
- 2 ouă
- 1/4 l vin
- 1 lingură făină
- 100 g slănină afumată
- 60 g unt
- 1 l oţet diluat
Mod de preparare:
Pulpa marinata de berbec cu garnitura de ciuperci umplute pe crutoane si cartofi ducesa: Pulpa se împănează cu slănină afumată şi se sotează cu puţin ulei. Zarzavatul şi ceapa tăiate felii mari se fierbe cu oţetul diluat şi cu 1/4 1 vin, piper boabe şi dafin.
Cînd s-a răcit se pune pulpa şi se lasă la macerat 30 ore, întorcindu-se din cînd în cînd.
Se scoate, se pune într-o tavă adincă, cu sare, puţin piper pisat şi ulei şi se dă la cuptor cu zarzavatul din marinată circa 1 1/2 oră, stropindu-se cu lichidul de la macerat; se scoate şi se aranjează tăiată pe un platou garnisită cu ciupercile umplute pe crutoane şi cartofii ducesa.
In tavă se face un sos picant cu puţină făină, sos brun şi supă.
Se strecoară si se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!