Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon

Printeaza

Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon din: ceapa, ardei iute, usturoi, pulpa de miel, ulei, tarhon, vin alb sec, rosii decojite, sare si piper.

Ingrediente:

  • 700 g ceapa
  • 3 ardei iuti mari (chilli)
  • 6 catei de usturoi
  • 2-3 kg pulpa de miel
  • 45 ml ulei
  • tarhon
  • 75 cl vin alb sec
  • 3 cutii de conserve de 400 g cu rosii decojite
  • sare, piper

Mod de preparare:

Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon: Se taie ceapa nu prea marunt si ardeii in fasii de lungimea unui deget. Se toaca ardeiul iute. Se curata usturoiul si lasa cateii intregi.

Se condimenteaza bine mielul. Se incalzeste 15 ml ulei intr-o cratita mare si adanca sau o tava de friptura care sa fie destul de mare incat sa incapa in ea piciorul de miel.

Se rumeneste bine mielul peste tot apoi se pune deoparte si se inlatura grasimea arsa.

Se incalzeste uleiul ramas si se caleste usor ceapa, ardeii, ardeiul iute, usturioul si tarhonul, la un loc, la foc mijlociu, amestecand din cand in cand, pana incep sa devina aurii.

Se adauga vinul si rosiile, fierte in clocot 10 minute. Se aseaza carnea de miel peste amestecul de legume si condimenteaza bine.

Se stropeste cu grasime si se acopera cu un capac. Se coace la foc potrivit timp de 4 ore, ungand cu grasime din cand in cand.

Se lasa sa se coaca, apoi se descopera vasul mai mult de o ora.

Pentru a servi, se scoate pulpa de miel si se taie in bucati. Se serveste cu sos si mamaliga, ambele puse separat in castroane mari.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.