Pulpa de miel cu capere si ardei gras
PrinteazaPulpa de miel cu capere si ardei gras din: pulpa de miel, capere, ardei, portocale, seminte de fenicul, usturoi, limeta, ulei, sare, piper.
- 1 pulpă de miel (2 kg)
- 100 g capere (conservă)
- 1 ardei iute uscat
- 3-4 ardei graşi coloraţi
- 4 portocale
- 2 linguriţe cu seminţe de fenicul
- 1 căpăţănă de usturoi
- 1 limetă
- 125 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scurge caperele şi taie-le mărunt împreună cu ardeiul iute uscat.
Spală portocalele în apă caldă şi stoarce zeama de la două dintre ele.
Rumeneşte într-o tigaie neunsă seminţele de fenicul şi zdrobeşte-le într-un mojar după ce s-au răcit.
Amestecă ardeiul iute şi caperele cu zeama de portocale, feniculul usturoiul tocat fin, zeama de limetă şi uleiul.
Adaugă la final sare şi piper.
Toarnă marinada peste carne şi lasă cel puţin 2-3 ore.
Pune carnea cu tot cu marinadă într-o tavă, adaugă ardeii graşi şi portocalele tăiate, acoperă cu folie şi dă la cuptor pentru 60 de minute.
Indepărtează folia şi mai lasă aproximativ 30 de minute, stropind carnea cu sosul din tavă.
Scoate friptura după ce s-a rumenit şi las-o cel puţin 20 de minute să se odihnească înainte de-a o felia.
Pulpa de miel cu capere si ardei gras
Pofta buna!