Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi

Printeaza

Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si vin rose.

 

Ingrediente:

  • 800 g pulpă de miel
  • 400 g cartofi
  • 300 g broccoli
  • 200 g morcovi mici
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 căpăţână usturoi
  •  sare
  •  piper boabe şi măcinat
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 50 ml vin rose

 

Mod de preparare:

Se spală pulpa de miel în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

Se împănează carnea cu usturoi şi se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă.

Se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la rece, la frigider, la macerat, pentru cel puţin 2-3 ore.

Separat, se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi cu un cubuleţ de unt.

După ce au fiert, se stropesc cu unt topit şi se bagă în cuptor.

Pulpa de miel se scoate de la rece şi se pune într-o tavă, se stropeşte cu puţină apă şi vin şi se lasă la cuptor aproximativ 80 de minute ca să se pătrundă bine.

După ce s-au rumenit, atât legumele cât şi carnea, se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin proaspăt.

Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi

Pulpa_de_miel_cu_cartofi_broccoli_si_morcovi

Pofta buna!

 

 

 

retete

Miel cu salata de cartofi

Miel cu salata de cartofi din: carne de miel, ulei de masline, sare, piper, oua, cartofi, fasole verde, rosii cherry, masline, capere, rucola, suc de lamaie, coaja de lamaie, ceapa verde, , dijon, zahar.   timp de preparare 10 minute, timp de gatire 40 minute, 4 portii Ingrediente: 500 gr carne de miel, maruntita Ulei […]

retete

Tocanita de miel cu rosii si crusta de pesmet

Tocanita de miel cu rosii si crusta de pesmet din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, rozmarin, rosii, fasole boabe, supa de miel. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, […]

retete

Pilaf de miel cu legume

Pilaf de miel cu legume din: carne de miel, orez brun, ceapa, usturoi, morcovi, ardei gras, naut, turmeric, scortisoara, sare, piper, apa. Ingrediente: 400 g carne de miel (pulpa sau cotlet) 1 cană de orez brun 2 cepe medii, tăiate mărunt 2 căței de usturoi, tăiați mărunt 2 morcovi mari, tăiați cubulețe 1 ardei gras […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata pulpa de miel!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.