Pulpa de miel cu cartofi caramelizati
PrinteazaPulpa de miel cu cartofi caramelizati: pulpa de miel, sare, smantana, faina, cartofi, unt, zahar.
- 1 pulpa de miel
- sare
- 1 ceasca smantana
- 2-3 linguri de faina
Pentru cartofi caramelizati:
- 500 g de cartofi
- 50 g unt
- 5 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Pune pulpa de miel intr-o tava si se toarna un litru de apa. Se pune in cuptor, apoi se incalzeste cuptorul la 150°C. Friptura se lasa timp de o ora pentru fiecare kilogram de carne (deci daca pulpa are 5 kilograme, va sta la cuptor 5 ore).
Spre final se adauga sosul preparat din smantana cu faina. Cartofii se fierb separat in apa plata cu putina sare.
Sosul caramel se prepara astfel: pe pune zaharul in tigaie si se topeste pana devine auriu, se adauga untul si se toarna peste cartofii fierti si scursi de zeama. Se serveste friptura alaturi de aceasta garnitura delicioasa.
Pulpa de miel cu cartofi caramelizati
Pofta buna!