Pulpa de miel cu cartofi si lamaie

Printeaza

Pulpa de miel cu cartofi si lamaie din: pulpa de miel, ceapa, sare, piper, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, coacaze rosii, cartofi, oregano.

Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.

De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.

Carnea de miel este, de asemenea, destul de grasă, ceea ce poate fi un lucru bun sau rău, în funcție de preferințele și nevoile nutriționale ale fiecărei persoane.

retete

Ingrediente:

  • 2 kg pulpa de miel
  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper negru
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri jeleu coacaze rosii

Ingrediente pentru cartofi:

  • 1.5 kg cartofi, curatati si taiati cuburi
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri oregano proaspat tocat
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 150ml ulei de masline

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 220C. Asezati carnea intr-o tava pe un pat de ceapa tocata.

Amestecati impreuna sarea, piperul, sucul de lamaie, usturoi, ulei, jeleul si 150ml apa.

Turnati peste carnea de miel. Asezonati cu sare si acoperiti tava cu folie. Dati la cuptor 30 de minute, timp in care pregatiti cartofii.

Intr-o alta tava adaugati cartofii, presarati usturoi, oregano si sucul de lamaie impreuna cu uleiul.

Adaugati apa, asezonati si dati la cuptor gatind pentru 15 minute, apoi reduceti focul la 150C.

Gatiti inca o ora. Intoarceti cartofii si transferati mielul deasupra cartofilor.  Turnati si ceapa si zeama din tava.

Acoperiti cu folie si gatiti inca 1 ora. Serviti preparatul cald.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Miel pe pat de legume asortate

Pulpa de miel cu legume asortate

Pulpa de miel cu legume asortate din: pulpa de miel, cartofi, spanac, morcovi, ceapa, sos de soia, unt, sare, piper. Ingrediente: pulpă de miel 500 g cartofi 500 g spanac câţiva morcovi tineri câteva cepe verzi 50 ml sos de soia 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i cubuleţe şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.