Pulpa de miel la cuptor cu cimbru si usturoi

Printeaza

Pulpa de miel la cuptor cu cimbru si usturoi din: pulpa de miel, lamaie, cimbru, usturoi, vin rosu, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Pulpa_de_miel_la_cuptor_cu_cimbru_si_usturoi

  • 1.5 kg pulpă de miel
  • 2 lămâi mari
  • 1 buchet cimbru proaspăt
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 cana vin roșu
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pulpa de miel se lasă în apă rece, se spală foarte bine, se crestează adânc şi apoi se freacă bine cu sare şi piper.

Un vas roman (este important să îl putem pune la cuptor acoperit) se stropeşte pe fund cu ulei de măsline şi se aşază carnea.

Lămâile se taie pe lung, în patru, şi se repartizează uniform în vas. Se pun apoi toate condimentele, mai puţin usturoiul, şi se stropeşte cu jumătate din vinul roşu.

Se acoperă cu capacul şi se dă la cuptor pentru o oră.

Pulpa de miel la cuptor cu cimbru si usturoiSe pun apoi usturoiul strivit şi restul de vin şi se mai lasă sub capac 30 de minute.

Pentru ultima jumătate de oră se ia capacul, astfel încât carnea se rumeneşte bine.

Se serveşte cald, cu garnituri după preferinţă.

Pulpa de miel la cuptor cu cimbru si usturoi

Pulpa_de_miel_la_cuptor_cu_cimbru_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pulpa de miel cu sote de spanac

Pulpa de miel cu sos la cuptor

Pulpa de miel cu sos la cuptor din: pulpa de miel, usturoi, ceapa, vin, rozmarin, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 1 pulpă superioară de miel 3 legături ceapă verde 3 legături usturoi verde 300 ml vin alb 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt sare piper ulei de măsline   […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.