Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor cu sos
PrinteazaPulpa de miel la cuptor cu sos din: suc de portocale, vin alb, usturoi, cimbru, rozmarin, piper, pulpa de miel, sare.
Ingrediente marinata:
- 1/2 ceasca de suc de portocale
- 1 ceasca vin alb
- 3 catei de usturoi, tocat
- 2 lingurite de cimbru proaspat
- 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
- 1/4 lingurita de piper proaspat macinat
- sare
Ingrediente friptura de miel:
- 1 pulpa de miel
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele marinata intr-un blender.
Puneti carnea de miel intr-o punga care se inchide ermetic, adaugati marinata si agitate bine.
Lasati la marinat peste noapte. Incalziti cuptorul la 180C.
Puneti carnea de miel pe gratar in cuptor, iar dedesubt introduceti tava.
Dati la cuptor 20 de minute la 180C, apoi reduceti temperature la 150C si mai gatiti 40 de minute.
Ungeti din cand in cand cu sucul care se scurge in tava si intoarceti pe gratar, astfel incat sa se patrunda uniform.
Se lasa sa se raceasca timp de 25-30 de minute. Se taie si se serveste.
Pulpa de miel la cuptor cu sos
Pofta buna!