Pulpa de miel la cuptor
PrinteazaO reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulpe de miel, ceapa, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, vin alb sec, ulei, cimbru, piper boabe, boabe de coriandru, foi de dafin, sare si piper.
- 1 pulpa de miel
- 4 cepe mari
- 2 capatani de usturoi
- 2-3 fire de rozmarin
- 4-5 frunze de salvie
- 250 ml vin alb sec
- 100 ml ulei
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita piper boabe
- 1 lingurita rasa boabe de coriandru macinate
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pulpa de pieliţe, spălaţi-o şi scurgeţi-o de apă. Ştergeţi-o cu un şervet, apoi ungeţi-o cu ulei şi presăraţi-o cu sare, piper, cimbru şi coriandru măcinat. Puneti-o într-o tavă adâncă, adăugaţi vinul, uleiul, foile de dafin, salvia şi rozmarinul. Curăţati ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o în 3-4 felii groase. Căpăţânile de usturoi tăiaţi-le în 2 pe orizontală.
Puneţi în tavă, împrejurul pulpei feliile de ceapă şi jumătăţile de usturoi cu partea tăiată în jos. Puneţi şi o cană cu apă şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceti pulpa la foc potrivit, până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe deasupra.
Pulpa de miel la cuptor
Pofta buna!