Pulpa de miel la cutor cu cimbru si caise uscate

Printeaza

Pulpa de miel la cutor cu cimbru si caise uscate din: pulpă de miel, cimbru, usturoi, sare, ulei de masline, suc de lamaie, caise uscate.

Pulpa de miel la cutor cu cimbru si caise uscate

 

 

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel (cam de 2 kg)
  • 1 mână de cimbru bine ales
  • 1/2 căţel de usturoi
  • sare
  • ulei de măsline
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 mână de caise uscate

 

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit, tăiaţi de-a lungul osului, cam la 10-1 2 cm adâncime (faceţi un fel de „tunel”, prin care desprindeţi carnea de os).

Faceţi acest lucru de la un capăt la altul.

Din loc în loc, folosind un cuţit cu vârful ascuţit, străpungeţi pielea oblic de 6-8 ori pe toată suprafaţa pulpei.

Lărgiţi puţin cu ajutorul degetelor.

Folosind un pisălog şi un mojar, zdrobiţi o mână zdravănă de frunze de cimbru, împreună cu usturoiul şi o linguriţă de sare.

Când amestecul devine păstos, adăugaţi 1 lingură de ulei de măsline şi sucul de lămâie.

Tăiaţi în bucăţi mari caisele uscate (au un gust minunat) şi amestecaţi-le cu celelalte ingrediente din mojar, iar apoi îndesaţi totul în şanţul şi inciziile făcute cu cuţitul.

Indepărtaţi eventualele resturi de pe piele. Asezonaţi cu puţină sare.

Turnaţi puţin ulei într-o tavă încinsă (de preferinţă, una mai groasă), puneţi în ea carnea de miel, apoi lăsaţi-o în cuptorul încins la 225°C/treapta 7 la cel pe gaz, întorcând-o la fiecare 30 de minute până este gata.

 

 

Pulpa de miel la cutor cu cimbru si caise uscate

 

Bucataria Indiana

Rogan Josh: Istoria și Rețeta Autentică a Celebrului Curry de Miel

Rogan Josh: Istoria și Rețeta Autentică a Celebrului Curry de Miel. Rogan Josh este unul dintre cele mai renumite și apreciate feluri de mâncare din bucătăria kashmiriană și a devenit un simbol al culturii și tradițiilor culinare ale regiunii Kashmir. Istoria acestui curry aromatic de miel este profund legată de istoria și cultura Kashmirului, fiind […]

 

retete

Tocanita cu carne de miel

Tocanita cu carne de miel din: carne de oaie sau miel, orez, linte, garam masala, nucsoara, seminte de mustar, pudra de coriandru, pudra de chimion, pudra de chili, ceapa, turmeric, rosii, ghimbir cu usutroi suc de limeta, frunze de coriandru, unt, sare. Este un preparat traditional din India care este foarte populara in timpul festivalelor, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.