Pulpa de miel cu garnitura de conopida

Printeaza

Pulpa de miel cu garnitura de conopida din: ulei, ceapa, usturoi, pesmet, masline, rozmarin, cimbru, patrunjel, pulpa de miel, sare, piper, vin, supa, conopida, lamaie.

Ingrediente:Pulpa de miel cu garnitura de conopida

Pentru umplutura:

  • ulei de măsline
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 6 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 180g pesmet alb
  • 80 g măsline negre, fără sâmburi
  • 15 g rozmarin proaspăt
  • 15 g cimbru proaspăt
  • 80 g pătrunjel, tăiat mărunt

Pentru umplutura:

  • 1 pulpă de miel, dezosată ulei de măsline
  • sare şi piper negru măcinat
  • 1 căpăţână de usturoi, tăiată în patru
  • 2 cepe roşii, tăiate în felii
  • 250 ml vin alb
  • 250 ml supă

Pentru conopida:

  • 1-2 conopide mari ulei de măsline
  • sare şi piper negru suc de lămâie
  • câteva măsline negre, tăiate mărunt

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C.

Pentru umplutură, încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Adaugă restul ingredientelor.

Pentru friptură, întinde carnea cu pielea în jos, pe o suprafaţă de lucru. Fă câteva incizii şi unge cu ulei de măsline. Asezonează cu sare şi piper. întinde deasupra umplutura şi rulează. Prinde cu sfoară şi aşază ruloul într-o tavă. Presară deasupra sare şi piper şi stropeşte cu puţin ulei de măsline.

Aranjează ceapa şi usturoiul de jur-împrejur. Toarnă vinul şi supa. Acoperă cu folie şi lasă la cuptor 2 1/2 ore. Scoate folia cu 45 de minute înainte, pentru ca ruloul să se rumenească. Toarnă sosul din tavă într-o sosieră.

Cu o oră înainte ca ruloul să fie gata, pune conopida într-o altă tavă, unge-o cu ulei şi asezoneaz-o cu sare, piper şi suc de lămâie. Coace-o până se pătrunde.

Taie conopida în bucăţi şi serveşte-o cu carne, legume, sos şi măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.