Pulpa de miel cu garnitura de conopida
PrinteazaPulpa de miel cu garnitura de conopida din: ulei, ceapa, usturoi, pesmet, masline, rozmarin, cimbru, patrunjel, pulpa de miel, sare, piper, vin, supa, conopida, lamaie.
Pentru umplutura:
- ulei de măsline
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 6 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 180g pesmet alb
- 80 g măsline negre, fără sâmburi
- 15 g rozmarin proaspăt
- 15 g cimbru proaspăt
- 80 g pătrunjel, tăiat mărunt
Pentru umplutura:
- 1 pulpă de miel, dezosată ulei de măsline
- sare şi piper negru măcinat
- 1 căpăţână de usturoi, tăiată în patru
- 2 cepe roşii, tăiate în felii
- 250 ml vin alb
- 250 ml supă
Pentru conopida:
- 1-2 conopide mari ulei de măsline
- sare şi piper negru suc de lămâie
- câteva măsline negre, tăiate mărunt
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C.
Pentru umplutură, încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Adaugă restul ingredientelor.
Pentru friptură, întinde carnea cu pielea în jos, pe o suprafaţă de lucru. Fă câteva incizii şi unge cu ulei de măsline. Asezonează cu sare şi piper. întinde deasupra umplutura şi rulează. Prinde cu sfoară şi aşază ruloul într-o tavă. Presară deasupra sare şi piper şi stropeşte cu puţin ulei de măsline.
Aranjează ceapa şi usturoiul de jur-împrejur. Toarnă vinul şi supa. Acoperă cu folie şi lasă la cuptor 2 1/2 ore. Scoate folia cu 45 de minute înainte, pentru ca ruloul să se rumenească. Toarnă sosul din tavă într-o sosieră.
Cu o oră înainte ca ruloul să fie gata, pune conopida într-o altă tavă, unge-o cu ulei şi asezoneaz-o cu sare, piper şi suc de lămâie. Coace-o până se pătrunde.
Taie conopida în bucăţi şi serveşte-o cu carne, legume, sos şi măsline.
Pofta buna!