Pulpă de miel la grătar, în stil marocan
PrinteazaO reteta de pulpa de miel la gratar, in stil marocan din: unt, ulei de masline, chimion, coriandru, boia, frunze de cimbru, usturoi, coaja si suc de lamaie, pulpa de miel, harissa si iaurt.
- 50 g unt topit
- 3 linguri ulei de masline
- cate 2 lingurite de chimion macinat, de coriandru macinat si de boia
- 1 lingura frunze de cimbru
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
- 2,5 kg pulpa de miel, dezosata
pentru sos:
- 1 lingurita harissa
- 1 mana frunze de coriandru, taiate grosier
- 300 g iaurt
Mod de preparare:
Se amestecă untul şi uleiul într-un bol, apoi se încorporează condimentele, cimbrul, usturoiul, coaja şi sucul de lămâie. Se adaugă harissa, o linguriţă de sare şi piper negru proaspăt măcinat, din belşug; se amestecă bine.
Se pune pulpa într-un vas încăpător şi se toarnă marinada. Se întinde cu mâna pe toată carnea. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la marinat cel puţin 2 ore sau peste noapte, în frigider.
Se porneşte grătarul, folosind mulţi cărbuni. Când aceştia sunt încinşi, se adaugă carnea cu partea mai grasă în jos şi se prăjeşte la foc mare cinci minute sau până se rumeneşte. Se întoarce pe partea cealaltă şi se mai lasă încă cinci minute.
Se dau cărbunii în lateralul grătarului, pentru a reduce intensitatea căldurii, şi se mai lasă friptura 30-40 de minute. Din când în când, se întoarce carnea de pe o parte pe alta. Acest interval de timp este pentru o friptură în sânge.
Se ia carnea de pe grătar, se pune într-un bol, se acoperă cu folie şi se lasă să se odihnească 10-15 minute. Pentru sos, se amestecă iaurtul, coriandrul, harissa şi puţină sare. Se taie carnea în felii subţiri şi se serveşte cu sos şi cuşcuş, opţional.
Pulpă de miel la grătar, în stil marocan
Pofta buna!