Pulpă de miel împănată cu ansoa
PrinteazaPulpă de miel împănată cu ansoa din: pulpa de miel cu os, fileuri de ansoa, rozmarin, ulei de masline, lamaie, vin alb sec, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 pulpă de miel cu os
- 14 fileuri de anşoa
- 5 căţei de usturoi
- 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- 1 pahar de vin alb sec
- sare şi piper
Preparare:
Pulpă de miel împănată: Pentru această reţetă aveţi nevoie de o tavă cu grătar. Dacă nu aveţi o tavă cu grătar, folosiţi tava cuptorului poziţionată sub grătarul acestuia.
Spălaţi şi curăţaţi pulpa de pieliţe şi excesul de grăsime. Ştergeţi-o cu un prosop uscat. Curăţaţi şi tăiaţi în patru, pe lungime, căţeii de usturoi. Extrageţi sucul din lămâie.
Înţepaţi, cu ajutorul unui cuţit, pulpa de miel în 12-14 locuri. Introduceţi în fiecare înţepătură câte o bucată de usturoi înfăşurată într-un fileu de anşoa şi o crenguţă de rozmarin.
Săraţi şi piperaţi pulpa, stopiţi-o cu ulei de măsline şi zeama de lămâie, înfăşuraţi-o în folie alimentară şi daţi-o la rece pentru minim 4 ore.
Încingeţi cuptorul la 160 de grade. Poziţionaţi pulpa de miel pe grătar, stropiţi-o cu marinata şi turnaţi paharul de vin în tavă.
Introduceţi pulpa la cuptor pentru 2 ore, stropind-o din când în când cu sucul din tavă, până se rumeneşte bine şi se pătrunde.
Poftă bună!