Pulpă de miel împănată cu ansoa

Printeaza

Pulpă de miel împănată cu ansoa din: pulpa de miel cu os, fileuri de ansoa, rozmarin, ulei de masline, lamaie, vin alb sec, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel cu os
  • 14 fileuri de anşoa
  • 5 căţei de usturoi
  • 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare şi piper

Preparare:

Pulpă de miel împănată: Pentru această reţetă aveţi nevoie de o tavă cu grătar. Dacă nu aveţi o tavă cu grătar, folosiţi tava cuptorului poziţionată sub grătarul acestuia.

Spălaţi şi curăţaţi pulpa de pieliţe şi excesul de grăsime. Ştergeţi-o cu un prosop uscat. Curăţaţi şi tăiaţi în patru, pe lungime, căţeii de usturoi. Extrageţi sucul din lămâie.

Înţepaţi, cu ajutorul unui cuţit, pulpa de miel în 12-14 locuri. Introduceţi în fiecare înţepătură câte o bucată de usturoi înfăşurată într-un fileu de anşoa şi o crenguţă de rozmarin.

Săraţi şi piperaţi pulpa, stopiţi-o cu ulei de măsline şi zeama de lămâie, înfăşuraţi-o în folie alimentară şi daţi-o la rece pentru minim 4 ore.

Încingeţi cuptorul la 160 de grade. Poziţionaţi pulpa de miel pe grătar, stropiţi-o cu marinata şi turnaţi paharul de vin în tavă.

Introduceţi pulpa la cuptor pentru 2 ore, stropind-o din când în când cu sucul din tavă, până se rumeneşte bine şi se pătrunde.

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.