Pulpă de miel impănată
PrinteazaPulpă de miel împănată: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei, vin alb demisec, cartofi.
- o pulpă de miel
- 3-4 crenguţe rozmarin
- o căpăţână usturoi
- sare
- piper
- 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
- 400 ml vin alb demisec
Ingrediente garnitură:
- cartofi copţi cu usturoi şi rozmarin
Mod de preparare:
Pulpa de miel se curăţă de pieliţe, se spală în 2-3 jeturi de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se împănează cu usturoi şi crenguţe de rozmarin.
Se aşază pulpa în tavă, se stropeşte cu vinul alb demisec, cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la marinat o oră, acoperită cu o folie de plastic.
Intre timp, se curăţă cartofii, se stropesc cu ulei şi apă, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin şi se lasă la copt.
Pulpa de miel împănată, după ce a stat la marinat, se bagă în cuptor şi se lasă să se coacă la foc potrivit aproximativ 80 de minute.
După ce s-a rumenit, se serveşte cu garnitură de cartofi copţi cu rozmarin.
Pulpă de miel impănată
Pofta buna!