Pulpă de miel cu legume
PrinteazaO reteta de pulpa de miel cu legume din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, rozmarin, busuioc, oregano, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi, vin alb si ulei de masline.
- pulpă de miel de cca 2 kg
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă cimbru
- 1/2 linguriţă rozmarin
- busuioc
- oregano
- 3 căţei de usturoi
- 750 g cartofi
- 250 g cepe eşalote
- 700 g morcovi mici (carote)
- 400 ml vin alb
- 6 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă de coajă, doi căţei se taie felii, iar restul se zdrobesc. Se spală pulpa, se scurge pe un şervet de bucătărie, se freacă cu sare, piper, usturoi pisat, apoi cu ierburile aromatice. Preîncălziţi cuptorul la 220 C Cartofii, carotele şi cepele eşalote se curăţă, se taie bucăţi mari.
Tava de copt se unge cu jumătate din ulei, se pune pulpa în tavă, iar cu restul de ulei se unge carnea; totul se lasă 15 min. la cuptor, se stropeşte cu vin; se reduce căldura la 200 C, apoi se lasă încă 40 min.
Cepele eşalote, carotele şi cartofii se aşază în jurul fripturii, se condimentează şi se mai lasă 45 de min. la cuptor. Se deschide uşa cuptorului şi se lasă pulpa 10 min., apoi se dă afară şi se înfăşoară în folie de aluminiu.
Usturoiul felii se rumeneşte uşor în puţin ulei. Pulpa de miel se taie felii, se pune pe un platou, cu legumele şi sosul, şi se aranjeaza. Se serveste calda.
Pulpă de miel cu legume
Pofta buna!