Pulpă de miel cu sos Bearnez
PrinteazaO reteta de pulpa de miel cu sos bearnez din: pulpa de miel, rozmarin, ceapa, galbenusuri, unt, otet, vin alb, tarhon, sare si piper.
- 700 g pulpa de miel (fara os)
- 2-3 fire de rozmarin
- 1 ceapa
- 4 galbenusuri
- 250 g unt
- 1 lingurita otet
- 1-2 linguri vin alb sec-demisec
- 4-5 fire de tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pulpa de pieliţe şi tendoane spălaţi-o, ştergeţi-o cu şerveţele şi taiaţi-o în feliuţe subţiri. Presăraţi-le cu piper şi sare, după gust, apoi prăjiţi-le în 50g unt la foc mare 3-4 minute, împreună cu rozmarinul, amestecând astfel încât feliuţele să se prăjească pe toate părţile.
Tocaţi mărunt ceapa, curăţată şi spălată. Tot mărunt tocati şi tarhonul. Pentru sos puneţi la foc, într-un vas oţetul, vinul, un vârf de linguriţă cu piper şi un pic de sare. Când amestecul dă în clocot, adăugaţi ceapa tocată, mai lăsaţi 2 minute să fiarbă şi luaţi vasul de pe foc. Topiţi untul într-un alt vas.
Puneţi ouăle bătute împreună cu tarhonul tocat, pe foc, la bain-marie. Amestecaţi încontinuu până când sosul se îngroaşă. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Adăugaţi untul topit, în fir subţire şi amestecul cu ceapă, oţet şi vin, amestecând mereu şi potriviţi de sare şi piper.
Serviţi feliuţele de pulpă de miel alături cu sosul Bearnez, rece, pe frunze de salată.
Pulpă de miel cu sos Bearnez
Pofta buna!