Pulpa de miel cu sos pesto

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpa de miel cu sos pesto din: rozmarin, pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, sare, frunze de menta, patrunjel verde, suc de lime si zahar.

Ingrediente:Pulpa de miel cu sos pesto

  • 1 lingurita frunze de rozmarin proaspat
  • 1 picior de miel (fara oase)
  • 2 căţei de usturoi, decojite si slivered în 8 bucăţi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de sare

pentru sosul pesto:

  • 500 g frunze proaspete de menta
  • 225 g patrunjel verde
  • 100 g nuci
  • 2 catei de usturoi
  • 150-200 ml ulei de măsline
  • 6 linguri de suc proaspăt de lime
  • 5 lingurite de zahăr

Mod de preparare:

Osul de la pulpa de miel se sparge cu satarul  in cateva locuri, astfel incat carnea se gateasca uniform. Carnea se impaneaza cu usturoiul taiat in jumatati. Se amestecă uleiul, sarea şi rozmarinul tocat marunt si se freaca cu acest amestec, peste tot, carnea de miel.

Se pune intr-o tava si se da la cuptor, incazit la 230ºC. La fiecare 20 de minute, se intoarce pe cealalta parte. Se coace aproximativ 60-80 de minute. Se scoate din cuptor si se acopera cu folie de aluminiu. Dupa 20 de minute se toarna sosul pesto si se serveste cu cartofi natur.

Sos pesto:

Se amesteca de frunzele de mentă, de pătrunjel, nucile şi usturoiul in blender pana devine o pasta. Treptat se adaugă ulei de măsline, si se amesteca până la omogenizare. Se adaugă sucul de lime, zahărul şi sarea. Se amesteca. Se serveşte imediat sau se păstreaza la frigider, într-un recipient inchis.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.