Pulpă de miel cu spanac

Printeaza

Pulpă de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, ulei de masline, mustar cu miere, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, usturoi, susan si stafide.

Ingrediente:

  • 8-12 capace pulpa de miel (800 g)
  • 500 g spanac
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri mustar cu miere
  • 2 fire rozmarin
  • sare
  • piper negru
  • 1/2 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g susan
  • 140 g stafide fara samburi

 

Mod de preparare:

Pulpă de miel cu spanac: Incingi cuptorul, iar între timp ungi o tavă cu ulei. Speli bucăţile de carne, ungi fiecare bucată cu ju­mătate din cantitatea de muştar, usuci rozmarinul şi îl presari peste carne.

Asezonezi cu sare şi piper şi laşi carnea deoparte până s-a încins cuptorul. Cureţi şi feliezi ceapa şi usturoiul, speli şi toci roşia şi le laşi deoparte. Cureţi spanacul, îl speli şi îl usuci.

Pui carnea în tavă, unsă pe o parte cu mustăr si o dai 10 minute la cuptor, apoi o întorci pe partea cealaltă, o ungi cu restul de muştar, presari rozmarin şi asezonezi cu sare şi piper şi o mai laşi la cuptor 5-8 minute, până este făcută, dar în interior este roz.

Cât timp este mie­lul la cuptor, încingi restul de ulei într-o tigaie mare, adaugi ceapa, usturoiul şi le prăjeşti 5 minute la foc mic, până se înmoaie ceapa.

Adaugi seminţele de susan şi stafidele şi mai laşi preparatul pe foc 3 mi­nute.

Pui în tigaie roşia, laşi 1-2 minute după care pui spanacul şi puţină sare şi mai laşi 3-4 minute.

Serveşti pe farfurie câte o bucată de carne de miel, alături de puţin din amestecul de spanac.

 

 

Savurati!

 

 

 

1 comentariu

  1. Mie nu-mi place spanac si nici dupa carnea de miel nu ma omor, asa ca …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.