Pulpa de miel la tava cu garnitura
PrinteazaPulpa de miel la tava cu garnitura din: pulpa de miel, sare, rozmarin, piper, boia, vin rosu, unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa si cartofi copti.
Ingrediente:
- o pulpă de miel
- sare
- rozmarin
- piper măcinat şi uscat
- boia iute şi dulce
- 200 ml vin roşu
- 50 g unt
- 4-5 lingurite ulei de floarea-soarelui
- o căpăţână usturoi
- 2 legaturi ceapă
Pentru garnitură:
- cartofi copţi
Mod de preparare Pulpa de miel la tava cu garnitura:
Pulpa de miel, curăţată de pieliţe şi spălată, se împănează cu usturoi şi rozmarin pe toată suprafaţa.
Apoi se aşază în tavă, se unge cu unt, se stropeşte cu ulei, se condimentează cu sare, boia şi piper, la sfârşit se adaugă vinul, iar apoi se lasă o oră la rece.
În acest timp, se curăţă ceapa şi se spală. Frunzele verzi se dau de-o parte, iar cele albe se folosesc.
Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Cartofii şi ceapa se aşază în tavă pe lângă pulpa de miel şi se bagă în cuptorul încins.
Se stropeşte din când în când cu zeama din tavă. După ce s-a rumenit, se serveşte cu garnitura de cartofi şi ceapă, cu salată verde.
Pofta buna!