Pulpa de miel la tava cu garnitura

Printeaza

Pulpa de miel la tava cu garnitura din: pulpa de miel, sare, rozmarin, piper, boia, vin rosu, unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa si cartofi copti.

 

Ingrediente:

  • o pulpă de miel
  • sare
  • rozmarin
  • piper măcinat şi uscat
  • boia iute şi dulce
  • 200 ml vin roşu
  • 50 g unt
  • 4-5 lingurite ulei de floarea-soarelui
  • o căpăţână usturoi
  • 2 legaturi ceapă

Pentru garnitură:

  • cartofi copţi

 

Mod de preparare Pulpa de miel la tava cu garnitura:

Pulpa de miel, curăţată de pieliţe şi spălată, se împănează cu usturoi şi rozmarin pe toată suprafaţa.

Apoi se aşază în tavă, se unge cu unt, se stropeşte cu ulei, se condimentează cu sare, boia şi piper, la sfârşit se adaugă vinul, iar apoi se lasă o oră la rece.

În acest timp, se curăţă ceapa şi se spală. Frunzele verzi se dau de-o parte, iar cele albe se folosesc.

Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Cartofii şi ceapa se aşază în tavă pe lângă pulpa de miel şi se bagă în cuptorul încins.

Se stropeşte din când în când cu zeama din tavă. După ce s-a rumenit, se serveşte cu garnitura de cartofi şi ceapă, cu salată verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.