Pulpă de miel umplută cu dovleac si morcovi
PrinteazaPulpă de miel umplută cu dovleac si morcovi: pulpa de miel, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, pulpa de dovleac, morcovi, varza, sare, piper, patrunjel, mustar, supa de miel, sparanghel, mazare pastai.
- 1 1/2 kg pulpă de miel dezosată
- 4 căţei de usturoi
- 6 linguri ulei de măsline
- 4 linguri zeamă de lămâie
- 200 g pulpă de dovleac
- 200 g morcovi
- 1 varză mică
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură muştar
- 400 ml supă de miel
Ingrediente garnitura:
- 1 legătură morcovi tineri m 6 baby corn (conservă)
- 500 g sparanghel
- 200 g mazăre păstăi
Mod de preparare:
Carnea se spală, se scurge şi se bate cu ciocanul de şniţele.
Dovlecelul şi morcovii se taie bucăţi şi se opăresc 5 minute în apă cu sare, apoi se scurg.
Păstăile de mazăre se taie în sferturi. Usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte.
Se amestecă cu ulei de măsline şi cu zeama de lămâie şi se stropeşte carnea cu o parte mică din marinata obţinută.
Se umple carnea de miel cu morcovii, dovleacul şi varza tocată, se rulează şi se leagă cu o sfoară.
Se pune carnea la cuptorul încălzit, într-o tavă şi se toarnă restul de marinată amestecată cu supa de miel.
Se lasă 1 oră şi 30 de minute. Pătrunjelul se toacăşise amestecă cu muştarul şi 2 linguri ulei de măsline.
Când mai sunt 30 de minute, se unge carnea cu acest amestec.
Garnitura: se fierb morcovii, porumbul baby, scurs, sparanghelul tăiat şi se amestecă cu sare şi piper.
Pulpă de miel umplută cu dovleac si morcovi
Pofta buna!