Pulpa de miel umpluta cu ficat

Printeaza

Pulpa de miel umpluta cu ficat din: pulpa de miel, ficat de pasare, ficat de miel, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin dulce, dulceata de cirese amare si ulei.

Ingrediente:

  • 1,500 kg pulpă de miel
  • 500 g ficat de pasăre şi de miel
  • 1-2 legături de ceapă
  • 1-2 legături de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • rozmarin
  • sare
  • piper alb şi negru
  • 200 ml vin dulce
  • 3-4 linguri dulceaţă de cireşe amare
  • 1-2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Desfaci carnea din jurul osului, doar pe o parte:, astfel încât să arate despicate ca un buzunar şi să fie umplută.

Apoi baţi carnea, cât să se întindă puţin. O condimentezi cu sare, piper, rozmarin, usturoi pisat şi o ungi cu puţin ulei.

Infăşori carnea şi o dai 1 oră la rece. între timp, speli ficatul şi îl pui la fiert în apă clocotită. Tai ficatul răcit cubuleţe.

Speli verdeaţa, ceapa şi usturoiul, le toci mărunt şi le amesteci cu ficatul, ouăle, untul, sarea şi piperul.

Cu pasta obţinută umpli pulpa de miel. înfăşori biine ca să nu se desfacă sau legi pulpa cu aţă.

Deasupra pui boabe din dulceaţă de cireşe amare şi o dai la cuptor. Stropeşti din când în când carnea cu sosul din tavă şi cu vin.

Serveşti carnea cu salată verde.

Pulpa de miel umpluta cu ficat

Pulpa de miel umpluta cu ficat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.