Pulpa de miel umpluta cu verdeata si ficat

Printeaza

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si ficat din: pulpă de miel, ficat de pasăre şi miel, ceapa verde, usutroi verde, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper, vin alb dulce, dulceaţă de cireşe amare, ulei.

Ingrediente:

  • 1,5-2 kg pulpă de miel
  • 500 g ficat de pasăre şi miel
  • 2 legături ceapă
  • 2 legături usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • rozmarin
  • sare, piper
  • 250 ml vin alb dulce
  • 3-4 linguriţe cu dulceaţă de cireşe amare
  • ulei

Mod de preparare:

Desfaci carnea din jurul osului doar pe o parte, să arate ca un buzunar, apoi o baţi cu ciocanul ca pentru şniţele, cât să se întin­dă puţin.

Condimentezi cu sare, piper, rozmarin şi usturoi pisat şi ungi cu puţin ulei, apoi dai carnea la rece aproximativ 1 oră.

Speli fi­catul, îl cureţi şi îl pui la fiert, lei spuma şi laşi să fiarbă până se înmoaie. După aceea tai ficatul cubuleţe şi îl amesteci cu ceapa, usturoiul, ouăle, untul, sare şi piper.

Cu pasta obţinută umpli pulpa de miel. Infăşori bine. să nu se desfacă sau o legi cu o aţă.

Pe deasu­pra stropeşti cu vinul, pui cireşe amare din dulceaţă şi dai tava la cuptor.

Stropeşti din când în când cu so­sul din tavă.

 

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si ficat

Pulpa_de_miel_umpluta_cu_ficat_si_verdeata

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.