Pulpa de miel umpluta cu verdeata si ficat
PrinteazaPulpa de miel umpluta cu verdeata si ficat din: pulpă de miel, ficat de pasăre şi miel, ceapa verde, usutroi verde, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper, vin alb dulce, dulceaţă de cireşe amare, ulei.
Ingrediente:
- 1,5-2 kg pulpă de miel
- 500 g ficat de pasăre şi miel
- 2 legături ceapă
- 2 legături usturoi
- 1 legătură mărar
- 2 ouă
- 100 g unt
- rozmarin
- sare, piper
- 250 ml vin alb dulce
- 3-4 linguriţe cu dulceaţă de cireşe amare
- ulei
Mod de preparare:
Desfaci carnea din jurul osului doar pe o parte, să arate ca un buzunar, apoi o baţi cu ciocanul ca pentru şniţele, cât să se întindă puţin.
Condimentezi cu sare, piper, rozmarin şi usturoi pisat şi ungi cu puţin ulei, apoi dai carnea la rece aproximativ 1 oră.
Speli ficatul, îl cureţi şi îl pui la fiert, lei spuma şi laşi să fiarbă până se înmoaie. După aceea tai ficatul cubuleţe şi îl amesteci cu ceapa, usturoiul, ouăle, untul, sare şi piper.
Cu pasta obţinută umpli pulpa de miel. Infăşori bine. să nu se desfacă sau o legi cu o aţă.
Pe deasupra stropeşti cu vinul, pui cireşe amare din dulceaţă şi dai tava la cuptor.
Stropeşti din când în când cu sosul din tavă.
Pulpa de miel umpluta cu verdeata si ficat
Pofta buna!