Pulpa de miel umpluta
PrinteazaO reteta de pulpa de miel umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici, migdale, usturoi, ceapa, faina, rozmarin si sare.
- 800 g pulpa de miel
- 1 lingura ulei
- 3 chifle
- 1 ou
- 50 ml smantana
- 1 lingura unt topit
- 2 linguri urzici tocate
- 50 g migdale
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingurita faina
- 1 lingurita rozmarin uscat
- sare
Mod de preparare:
Se unge pulpa de miel cu ulei si usturoi zdrobit, apoi se presara rozmarin si se pune carnea la marinat in frigider. Se rumenesc migdalele la cuptor, se curata de coaja si se toaca bucati mari. Ceapa se curata si se taie bucati mari.
Se taie chiflele cubulete si se pun intr-un castron, stropite cu smantana deasupra. Se adauga oul, migdalele, untul topit si urzicile tocate. Pulpa de miel marinata se umplute cu mixtura de chifle, migdale si urzici. Se coase bine pulpa, pentru a preveni revarsarea umpluturii.
Intr-o cratita se pune ceapa taiata bucati mari, iar deasupra se asaza pulpa umpluta. Se adauga putina apa si se baa in cuptorul preincalzit. Pe parcursul coacerii se unge carnea regulat cu sosul lasat in cratita.
Dupa aproximativ 1-1/2 orez se strecoara zeama din cratita si se lasa pulpa de miel sa se rumeneasca la foc mediu. Zeama se fierbe separat, se separa grasimea de lichid si se adauga faina si putina apa. Se amesteca sosul bine si se lasa sa dea in clocot. Pulpa de miel se serveste cu garnitura de cartofi peste care se toarna sosul de friptura.
Pulpa de miel umpluta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pulpa de miel umpluta la cuptor