mango, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, otet de mere, zahar brun, seminte de mustar, seminte de chimen, sare, piper. Ingrediente: 2 mango coapte și curățate, tăiate cuburi 1 ceapă roșie, tocată fin 1 ardei iute roșu, tocat fin (opțional, pentru […]
Pulpă de miel cu vin
PrinteazaPulpă de miel cu vin din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin rosu, rozmarin, oregano, frunze de menta, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 kg pulpa de miel
- 4 cepe
- 1 capatana de usturoi
- 1/2 cana ulei de masline
- 1/2 l vin rosu demisec
- rozmarin
- oregano
- frunze de menta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpă de miel cu vin: Speli carnea, o ungi cu ulei şi o crestezi deasupra, în crestături înfigi căţei de usturoi tăiaţi feliuţe.
Pui carnea într-o tavă cu margini mai înalte, bine unsă cu ulei, presari deasupra sare, piper şi rozmarin, tai ceapa rondele şi o pui în tavă, torni jumătate din canitatea de vin îndoită cu cană de apă călduţă şi dai tava la cuptorul încins.
Laşi 15 minute fără să deschizi cuptorul, apoi adaugi restul de vin. Reduci focul şi laşi la copt până se formează un sos gros.
Inainte să scoţi tava, adaugi firele de oregano şi de mentă.
Pofta buna!
Pizza: Istoria, tipuri de pizza si retete
Pizza este fără îndoială unul dintre cele mai populare alimente din lume. Cu originile sale modeste în Italia, pizza a evoluat de-a lungul secolelor, transformându-se dintr-o simplă bucată de pâine coaptă cu toppinguri în deliciul global pe care îl cunoaștem astăzi. Dar cum a început totul? Hai să […]