Pulpa de oaie

Printeaza

O reteta de pulpa de oaie din: pulpa de oaie, ceapa, usturoi, chimen, rozmarin, boia de ardei dulce, ulei din samburi de struguri, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 pulpa de oaie
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita rozmarin tocat marunt
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 50 ml ulei din samburi de struguri
  • 250 ml vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiati pulpa de oaie în felii de circa 2-3 cm grosime, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi puneţi bucăţile de carne într-un castron. Puneţi peste acestea uleiul, ceapa tăiată julienne, usturoiul pisat, chimenul, rozmarinul, boiaua de ardei, sare şi piper după gust.

Adăugaţi vinul şi amestecaţi, astfel încât toate feliile de carne să fie bine unse cu baiţul din castron. Acoperiţi castronul şi puneţi-l la rece, de preferat de pe o zi pe alta.

Scoateţi carnea din castron, scurgeţi-o de zeama în care a stat şi puneţi-o pe grătarul încins.

Frigeţi bucăţile de carne de oaie până ce se pătrund bine şi se ru­menesc frumos pe toate părţile.

Pulpa de oaie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.