Pulpa picanta

Printeaza

Pulpa picanta din: pulpa de porc, usturoi, piper, boia de ardei, sare, ciuperci, ulei, ceapa, untura de porc si ciuperci murate.

Ingrediente:

  • 1 pulpa de porc din spate mica
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingura boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 g ciuperci
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 100 g untura de porc topita

pentru garnitura:

  • ciuperci murate

 

Mod de preparare:

Pulpa trebuie să fie fără şorici şi fără grăsime. Crestezi pulpa în două pe partea inferioară şi o condimentezi cu sare şi piper.

Separat, amesteci uleiul cu usturoiul zdrobit, boiaua, piper, sare până obţii o pastă mai groasă.

Căleşti ceapa tocată mărunt în puţin ulei, adaugi ciupercile tocate mărunt şi laşi până scade zeama.

Condimentezi cu sare şi piper şi laşi să se răcească. Ungi bucata de carne cu această pastă picantă, pui ciupercile în crestătură, aduci carnea la loc şi legi cu aţă alimentară.

Aşezi pulpa într-o tavă, torni peste ruladă untura topită şi înfierbântată, adaugi 300 nil apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor pentru circa două ore.

Când pulpa este bine pătrunsă, îndepărtezi folia de aluminiu şi laşi rulada să se rumenească frumos la suprafaţă.

Serveşti rulada caldă, tăiată felii, cu ciuperci murate.

Pulpa picanta

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. nu am untura, pot sa pun unt?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.