Pulpa de porc cu alune de padure

Printeaza

Pulpa de porc cu alune de padure sare, piper boabe, piper macinat, coacaze negre, vin alb demidulce, ulei.

Ingrediente:

  • 2 kg pulpă de porc
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • 3-4 foi de dafin
  • 400 g alune de pădure
  • 100 g coacăze negre din dulceaţă
  • 200 ml vin alb demidulce
  • ulei pentru uns

Mod de preparare:

Pulpa de porc cu alune de padure: Se condimentează pulpa de porc cu sare şi piper şi se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.

Intre timp, se desfac alunele de pădure şi se ung cu albuşul de ou. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă câteva minute să se rumenească.

Pulpa de porc se aromatizează cu foi de dafin, se unge cu ulei pe toată suprafaţa, se presară dulcea­ţa de coacăze, se stropeşte cu vin şi se bagă în cuptor.

Alunele coapte se presară în tava cu pulpa de porc, cu 10 minute înainte de a o scoate din cuptor.

Cât timp stă friptura în cuptor, se stropeşte din când în când cu sosul din tavă şi, după ce s-a rumenit, se serveşte caldă, ornată cu coacăze.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.