Pulpă de porc cu alune
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpa de porc cu alune din: pulpa de porc, alune, ceapa, sos de soia, scortisoara, ulei si sare.
- 1 kg pulpă de porc
- 100 g alune sărate decojite
- 2 cepe
- 1–2 linguri sos de soia
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 2–3 linguri ulei
- 1 vârf de cuţit sare
Mod de preparare:
Spălaţi pulpa şi o porţionaţi după preferinţă, în bucăţi mai mari sau mai mici. Presăraţi carnea cu sare şi scorţişoară. Înăbuşiţi carnea cu uleiul şi puţină apă. Turnaţi câte puţină apă şi continuaţi să o înăbuşiţi acoperit, până când carnea este aproape gata.
Între timp curăţaţi ceapa, o tăiaţi în sferturi şi o puneţi la înăbuşit împreună cu pulpa. Spre sfârşit, adăugaţi alunele şi sosul de soia şi mai lăsaţi cratiţa pe foc 5 – 10 minute.
Scoateţi ceapa şi 2 linguri cu alune şi le mixaţi până se formează un sos mai consistent. Aşezaţi pe un platou cald carnea, cu sosul şi alunele deasupra.
Pulpă de porc cu alune
Pofta buna!