Pulpa de porc in bere
PrinteazaPulpa de porc in bere din: pulpa de porc, ghimbir, dafin, piper, morcov, miere, ceapa, sos de soia, zahar, otet.
Ingrediente:
- 1,5-2 kg pulpă de porc cu os
- 1 l bere cu ghimbir
- 2 frunze de dafin
- 6 boabe de piper
- 1 morcov, feliat
- 1 ceapă, tăiată în felii
- 60 ml miere
- 5 g ghimbir ras
- 15 ml sos de soia
- 70 g zahăr brun
- 10 ml oţet de cidru
Mod de preparare Pulpa de porc in bere:
Pune berea de ghimbir, frunzele de dafin, boabele de piper, morcovul şi ceapa într-o oală largă. Adaugă pulpa şi acoperă cu apă.
Acoperă cu capac şi fierbe timp de 20 de minute, pentru fiecare 500 g.
Scoate carnea şi las-o departe.
Indepărtează pielea şi lasă un strat de grăsime. Crestează grăsimea. Amestecă toate ingredientele pentru glazură şi încălzeşte-le uşor.
Unge pulpa cu jumătate din glazura obţinută.
Coace carnea în cuptorul preîncălzit la 190°C, timp de 15 minute. Unge-o cu glazura rămasă şi mai coace 15-20 de minute, până se rumeneşte.
Las-o să se răcorească 15 minute înainte de a o tăia.
Pofta buna!