Pulpă de porc cu ceapă caramelizată
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpa de porc cu ceapa caramelizata din: pulpa porc, vin rosu, ceapa, unt, zahar brun, rozmarin, cimbru, ulei, sare si piper.
- 1 kg pulpa porc
- 250 ml vin rosu
- 8-10 cepe
- 20 g unt
- 2 lingurite cu zahar brun
- rozmarin macinat
- cimbru macinat
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie fiecare ceapă în şase. Sărează şi piperează carnea şi pune-o într-o tavă de cuptor, în puţin ulei.
Topeşte untulîntr-o tigaie şi căleşte ceapa 8-10 minute, până bine se caramelizează, adăugând o linguriţă cu zahăr brun. Amestecă şi desfă bucăţile de ceapă pe măsură ce se călesc.
Adaugă puţină apă şi fierbe vreo două minute, până se evaporă lichidul.
Pune rozmarin, cimbru şi cealaltă linguriţă cu zahăr brun. Prăjeşte carnea de porc la foc iute, pe toate părţile, apoi aşaz-o din nou în tavă, toarnă peste ea sosul de ceapă caramelizată şi vinul şi da-o la cuptorul incins.
E gata cand se patrunde usor cu furculita.
Pulpă de porc cu ceapă caramelizată
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura de porc cu ceapa caramelizata