Pulpă de porc la tavă Ingrediente: 2 kg pulpă de porc fără os 1 căpăţână de usturoi 200 ml vin alb 300 ml ulei 200 ceapa 2-3 linguriţe condiment tip Delikat, 300 g pastă de tomate 1 linguriţă piper Mod de preparare: Speli carnea, o laşi să se zvânte, apoi o bine în ulei […]
Pulpa de porc invelita in slanina
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpa de porc invelita in slanina din: pulpa de porc, slanina, vin alb, zeama de lamaie, sare, piper, cimbrisor si rozmarin.
- 500 g pulpa de porc
- 4-5 fasii groscioare de slanina
- 500 ml vin alb
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper proaspat macinat
- 5-6 fire de cimbrisor proaspat tocat
- 3-4 fire de rozmarin
Mod de preparare:
Spală bucata de pulpă, şterge-o şi freac-o bine cu sare şi piper. Presară deasupra cimbrişor şi rozmarin. Preîncălzeşte cuptorul.
Aşază bucata de pulpă într-o tavă, înveleşte-o cu bucăţile de slănină, crestate ca un grilaj.
Toarnă vinul şi zeama de lămâie, cimbrişorul şi un fir de rozmarin tocat. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 90 de minute.
Cu 15 minute înainte să opreşti focul, descoperă tava astfel încât carnea şi slăninuţele să se rumenească şi să capete o culoare aurie. Când e gata, scoate pe un platou.
Presară restul de rozmarin.
Pulpa de porc invelita in slanina
Pofta buna!
Pulpă de porc la tavă
Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru
Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru Ingrediente: 1 kg pulpă de porc fără os 3 cepe 2 cuişoare 5 căţei de usturoi cimbru 1 pahar vin alb 1 cană apă 300 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 1 lingură orez 1 ou pătrunjel verde sare piper boabe şi măcinat ulei Mod […]