Pulpa de porc cu legume
PrinteazaO reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa, miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de masline.
- un kg pulpă de porc
- sare grunjoasă
- o lingură miere
- piper negru boabe şi măcinat
- 200 ml vin alb dulce
- 4 căţei usturoi
- rozmarin proaspăt
- 8 cartofi noi
- 4 morcovi
- 2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se condimentează carnea cu sare şi piper şi se împănează cu rozmarin şi usturoi. Se stropeşte cu vin şi ulei de măsline şi se înăbuşă la foc mediu. In acest timp, se spală şi se curăţă legumele. Se taie felii potrivite, care se ung cu miere şi ulei şi se sărează.
Legumele se stropesc cu apă călduţă, se acoperă cu hârtie de copt şi se bagă în cuptorul încins. După ce s-a înăbuşit bucata de carne, se aşază deasupra legumelor şi se lasă să se rumenească. Friptura se serveşte ornată cu rozmarin proaspăt.
Pulpa de porc cu legume
Pofta buna!