Pulpa de porc cu mere si legume
PrinteazaPulpa de porc cu mere si legume din: pulpa de porc, salvie, ceapa, ulei, cartofi, pastarnac, mere, lamaie, zahar, afine, unt.
Ingrediente:
- o pulpă de porc crestată în 4 şi sărată
- 4 frunze proaspete de salvie
- 2 cepe mici, necurăţate, tăiate în sferturi
- 2 linguri cu ulei
- 500 g cartofi mici
- 4 morcovi mici, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi
- 4 păstârnaci mici, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi
Pentru sosul de mere:
- 2 mere mari
- coaja rasă şi sucul de la 1/2 lămâie
- 2 linguri cu zahăr
- 2 linguri cu afine uscate sau stafide
- un cubuleţ de unt
Mod de preparare:
Intr-o tavă pune carnea de porc, înfige frunzele de salvie în crestături şi aşază ceapa. Stropeşte totul cu 1 lingură cu ulei.
Coace timp de 30-35 de minute.
In acest timp, fierbe cartofii, morcovii şi păstârnacul, timp de 15 minute. Scurge-le bine.
Scoate tava din cuptor şi adaugă legumele fierte, stropeşte cu uleiul rămas şi presară sare după gust. Coace timp de 40 de minute, în partea de sus a cuptorului. întoarce carnea şi legumele din când în când.
Pentru a face sosul, curăţă merele de coajă şi de cotor şi taie-le în felii. Pune-le într-o cratiţă, cu 1 lingură cu coajă de lămâie şi 4 linguri cu apă.
Acoperă cu capac şi lasă să fiarbă la foc mic până când merele s-au înmuiat, apoi adaugă zahărul, afinele sau stafidele şi mai fierbe câteva minute. Adaugă sucul de lămâie şi untul şi omogenizează.
Pulpa de porc cu mere si legume
Pofta buna!