Pulpa de porc cu mere si legume

Printeaza

Pulpa de porc cu mere si legume din: pulpa de porc, salvie, ceapa, ulei, cartofi, pastarnac, mere, lamaie, zahar, afine, unt.

 

Ingrediente:

  • o pulpă de porc crestată în 4 şi sărată
  • 4 frunze proaspete de salvie
  • 2 cepe mici, necurăţate, tăiate în sferturi
  • 2 linguri cu ulei
  • 500 g cartofi mici
  • 4 morcovi mici, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi
  • 4 păstârnaci mici, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi

Pentru sosul de mere:

  • 2 mere mari
  • coaja rasă şi sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu afine uscate sau stafide
  • un cubuleţ de unt

 

Mod de preparare:

Intr-o tavă pune carnea de porc, înfige frunzele de salvie în crestături şi aşază ceapa. Stropeşte totul cu 1 lingură cu ulei.

Coace timp de 30-35 de minute.

In acest timp, fierbe cartofii, morcovii şi păstârnacul, timp de 15 minute. Scurge-le bine.

Scoate tava din cuptor şi adaugă legumele fierte, stropeşte cu uleiul rămas şi presară sare după gust. Coace timp de 40 de minute, în partea de sus a cuptorului. întoarce carnea şi legumele din când în când.

Pentru a face sosul, curăţă merele de coajă şi de cotor şi taie-le în felii. Pune-le într-o cratiţă, cu 1 lingură cu coajă de lămâie şi 4 linguri cu apă.

Acoperă cu capac şi lasă să fiarbă la foc mic până când merele s-au înmuiat, apoi adaugă zahărul, afinele sau stafidele şi mai fierbe câteva minute. Adaugă sucul de lămâie şi untul şi omogenizează.

Pulpa de porc cu mere si legume

Pulpa_de_porc_cu_mere_si_legume

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.