Pulpa de porc cu piure
PrinteazaO reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt, lapte si sos de rosii.
- 800 g pulpa de porc
- 6-8 catei usturoi
- sare
- piper macinat
- 2-3 crengute rozmarin
- 3-4 lingurite ulei de masline
- 250 ml vin alb
- o lingurita miere
- 3 linguri pesmet rumenit in unt
- 10 cartofi
- 50 g unt
- 100 ml lapte
- sos de rosii
Mod de preparare:
Intr-un bol, se pun vinul, mierea, uleiul, pesmetul rumenit în unt, sare şi piper. Se amestecă şi se toarnă peste pulpa de porc. Se adaugă usturoiul pisat şi se dă la rece.Separat, se curăţă cartofii, se spală şi se fierb.
Pe carne se presară rozmarin şi se dă la cuptor. Se scurg cartofii de zeamă, se pasează ca pentru piure şi se amestecă cu untul şi cu laptele. Se sărează, dup gust. Se feliaza carnea si se serveste cu sosul de rosii si piure, ornata cu rozmarin.
Pulpa de porc cu piure
Pofta buna!