Pulpa de porc in sos de bere cu garnitura de cartofi

Printeaza

Pulpa de porc in sos de bere cu garnitura de cartofi din: pulpa de porc, sare, piper, unt, ceapa, morcov, telina, praz, usturoi, rozmarin, maghiran, chimen, bere neagra, supa, amidon.

Ingrediente:

  • 1,2 kg pulpa de porc
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri unt
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1/2 fir praz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 fir rozmarin
  • 2 fire maghiran
  • 1 lingura chimen
  • 200 ml bere neagra
  • 800 ml supa
  • 1 lingura amidon

 

Mod de preparare:

Pulpa de porc se spală şi se şterge. Se crestează apoi carnea, se sărează şi se piperează. Se încinge untul într-o cratiţă mare şi se prăjeşte bine carnea de jur-împrejur.

Se spală şi se curăţă ceapa, morcovul, ţelina şi prazul şi se taie cubuleţe, respectiv rondele. Se curăţă şi se toacă usturoiul.

Toate acestea se adaugă la carne şi se prăjesc puţin împreună. Cuptorul se încinge la 200 °C. Se spală verdeaţa, se curăţă şi se adaugă la carne, împreună cu chimenul.

Se toarnă deasupra berea şi supa. Se coc la cuptor, fără capac, timp de cca 1 1/2-2 ore.

Când friptura de porc este gata, şi anume când a prins o crustă, se scoate din cuptor şi se păstrează la cald.

Se strecoară sosul şi se încălzeşte din nou; se adaugă amidon. Se lasă să dea într-un clocot.

Friptura de porc se taie felii şi se serveşte pe farfurii împreună cu sosul de bere neagră.

Se ornează cu verdeţuri proaspete. Garnitura recomandată: cartofii la cuptor.

 

Pulpa de porc in sos de bere cu garnitura de cartofi

Pulpa_de_porc_in_sos_de_bere_cu_garnitura_de_cartofi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.