Pulpa de porc cu sos de pere si busuioc
PrinteazaPulpa de porc cu sos de pere si busuioc din: pulpa de porc, fenicul, coriandru, sare, cimbru, ulei, unt, ceapa, telina, pere, busuioc, ardei.
- 2,5-3 kg pulpă de porc cu os
- 15 g seminţe de fenicul
- 15 g boabe de coriandru
- 5 g fulgi de sare
- 2 crenguţe de cimbru proaspăt
- 30 ml ulei de măsline
Pentru sos:
- 15 g unt
- 1/2 ceapă, tăiată mărunt
- 1 tijă de ţelină, tăiată mărunt
- 2 conserve cu pere în compot, scurse
- suc de lămâie, după gust
- o mână plină cu busuioc, mărunţit
- 5 g ardei iute uscat, pisat (opţional)
Mod de preparare:
Crestează pielea pulpei de porc.
Pisează seminţele, sarea şi cimbrul într-un mojar. Amestecă-le cu uleiul şi unge cu acest amestec pulpa, pe toate părţile.
Pune carnea într-o tavă şi coace la 220°C, timp de 30 de minute. Micşorează temperatura la 160°C şi coace timp de 3-3,5 ore, până când carnea s-a pătruns şi se poate tăia uşor.
Pentru sos, încălzeşte untul într-o tigaie. Adaugă ceapa şi ţelina şi prăjeşte la foc mic timp de 10 minute, până se înmoaie şi se auresc.
Adaugă perele, fierbe 5 minute, apoi ia tigaia de pe foc, lasă să se răcorească puţin şi mixează compoziţia într-un blender.
Adaugă sucul de lămâie după gust, apoi busuiocul, ardeiul iute (dacă vrei) şi asezonează după gust.
Serveşte sosul la temperatura camerei, cu pulpă, legume de sezon şi cartofi copţi.
Pulpa de porc cu sos de pere si busuioc
Pofta buna!