Pulpa de porc cu sos de prune
PrinteazaPulpa de porc cu sos de prune din: pulpa de porc, bacon, cimbru, prune uscate, vin, esalote, untura, rozmarin, vin alb, supa.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de porc
- 6-8 felii bacon
- 6 fire cimbru
- 150 g prune uscate fără sâmburi
- 4 linguri vin de Porto
- 10-12 eşalote (cepe albe franţuzeşti)
- 25 g untură
- 2-3 fire rozmarin
- 150 ml vin alb sec (la temperatura camerei)
- supă de carne
Mod de preparare:
Carnea se sărează şi se piperează de jur-împrejur; se înfăşoară in felii subţiri de slăninuţă.
Se leagă cu aţă de bucătărie, sub care se strecoară 2-3 fire de cimbru.
lasă să se înmoaie prunele în vin de Porto. Se decojesc eşalotele şi se taie în două pe lung; jumătate din cantitate se aşază într-o tavă unsă cu untură.
aşază carnea pe patul de cepe şi se repartizează de jur-împrejur restul de ceapă şi verdeaţa. Se toarnă vinul şi se acoperă vasul cu un capac; se coace 1 oră, la cuptorul încins la 190 °C. Intre timp se stropeşte cu supă şi sos din tava.
Când fripura este aproape gata, se aşază de jur-împrejur prunele şi se acoperă cu capacul; se mai coace 30 min.
scoate capacul, se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coace 15 min.
scoate carnea din tavă şi se taie aţa; se înfăşoară friptura în folie transparentă şi se păstrează la cald.
Se scot ierburile din sos şi se pasează o parte din cepe; se sărează şi se piperează. Friptura se taie felii şi se serveşte cu sos, eşalote, prune şi piure de cartofi.
Pulpa de porc cu sos de prune
Pofta buna!