Pulpa de porc cu sos
PrinteazaPulpa de porc cu sos din: pulpa de porc, vin, smantana, piper verde, coniac, mustar dijon, sare, piper.
- 1 kg pulpa de porc
- 100 ml vin alb
- 100 ml smantana lichida
- 1 lingura piper verde
- 2 linguri coniac
- 1 lingurita mustar Dijon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaci pulpa de porc în felii nu foarte groase; le tai, pe cât posibil, perpendicular pe fibră, le speli, le usuci între şervete şi le presari cu sare şi piper, încingi grătarul sau grillul electric, îl ungi cu o felioară de slăninuţă şi aşezi feliile de carne. Supraveghezi prepararea cărnii şi întorci feliile de pe o parte pe alta, după 3-4 minute.
Cât timp carnea se află pe grătar, prepari sosul. Fierbi vinul şi coniacul, până când volumul aces¬tora scade la jumătate. Adaugi încet smântână lichidă şi laşi pe foc până când sosul începe să se îngroaşe.
Adaugi muştarul şi boabele de piper verde, pe care, în prealabil, le-ai păstrat câteva minute în apă. La final, sărezi sosul. Alături de friptură, serveşti sosul care o va asezona foarte plăcut.
Pulpa de porc cu sos
Pofta buna!