Pulpă de porc cu ţelină – reteta
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de piper, ulei, usturoi si sare.
- 600 g pulpa de porc
- 600 g telina
- 2 foi de dafin
- 3-4 boabe de ienibahar
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura boabe de piper
- 50 ml ulei
- 2 catei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în cubuleţe, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 2 litri de apă cu 1 linguriţă de sare.
Când începe să fiarbă în clocot luaţi spuma, apoi puneţi ţelină curăţată, spălată şi tăiată înjcubuleţe.
Adăugaţi foile de dafin, boabele de piper şi ienibahar şj chimenul măcinat.
Fierbeţi totul la foc mic până ce carnea este bine pătrunsă.
Scurgeţi apa în care acestea au fiert, adăugaţi uleiul şi usturoiul tocat mărunt şi mai lăsaţi la foc mic 3-4 minute.
Serviţi preparatul cald, presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
Pulpă de porc cu ţelină
Pofta buna!