Pulpa de porc umpluta cu varza

Printeaza

Pulpa de porc umpluta cu varza din: pulpa de porc, varza rosie, morcovi, sare, pesmet, piper, ceapa, vin, frunze de dafin, sare grunjoasa, boia, ulei, usturoi si salvie.

 

Ingrediente:

  • un kg pulpa de porc
  • o varza mica rosie
  • 3-4 morcovi
  • sare
  • 100 g pesmet alb
  • piper negru boabe si macinat
  • 2 cepe

pentru sos:

  • 200 ml vin rose
  • 2-3 frunze de dafin
  • sare grunjoasa
  • boia dulce si iute
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 frunze de salvie

 

Mod de preparare:

Se trece pulpa de porc printr-un jet de apă rece şi apoi se şterge cu un şervet absorbant de bucătărie.

Se taie în aşa fel încât să se poată umple. Se condi­mentează cu sare, piper şi boia, se stropeşte cu ulei, se înfăşoară în folie şi se bagă la rece.

Separat, se spală morcovii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcorească şi se taie mărunt.

Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei de floarea-soarelui.

După ce s-a înăbuşit ceapa, se adaugă şi morcovii fierţi şi varza roşie tocată mărunt.

Se lasă la foc mic şi se condimentează cu sare şi piper, cu boia şi salvie. La sfârşit, se adaugă pesmetul şi se obţine o compoziţie legată.

Se scoate bucata de carne, se întinde pe o planşetă şi se umple cu compoziţia de varză.

Se ru­lează, se înfăşoară cu aţă de bucătărie, se aranjează în tavă şi se stropeşte cu vinul rose şi apă călduţă, cu puţin ulei, se adaugă un praf de boia dulce şi frunze de dafin.

Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se rumenească. Se feliază si se serveşte cu salată verde.

 

Pulpa de porc umpluta cu varza

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.