Pulpa umpluta cu ficat

Printeaza

Pulpa umpluta cu ficat de pasare, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin alb dulce, dulceata de cirese amare si ulei.

Ingrediente:

  • 1,500 kg pulpă de miel
  • 500 g ficat de pasăre şi miel
  • 1-2 legături ceapă
  • 1-2 legături usturoi
  • o legătură mărar
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • rozmarin
  • sare
  • piper alb şi negru
  • 200 ml vin alb dulce
  • 3-4 linguri dulceaţă de cireşe amare
  • 1-2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Pulpa umpluta cu ficat: desface carnea din jurul osului doar pe o parte, astfel încât să arate despicată ca un buzunar şi să fie umplută, apoi se bate cu ciocanul de şniţele cât să se întindă puţin.

condimentează cu sare, piper, rozma­rin şi usturoi pisat şi se unge cu puţin ulei, se înfăşoară, se acoperă şi se bagă la rece aproximativ o oră.

Intre timp se curăţă şi se spală ficatul şi se pune la fiert în apă clocotită. ia spuma şi se lasă să fiarbă până se înmoaie.

scot într-o strecurătoare şi, după ce s-au răcit, se taie cubuleţe.Se spală verdeaţa, ceapa şi usturoiul, se toacă mărunt şi se amestecă cu ficatul, ouăle, untul, sarea şi piperul.

Cu pasta obţinută se umple pulpa de miel.

înfăşoară bine să nu se desfacă sau se leagă cu aţă, pe deasupra se pun boabe din dulceaţa de cireşe amare şi se bagă la cuptor.

stropeşte din când în când cu sosul din tavă şi cu vin, iar dacă s-a făcut, se lasă să se răcească şi apoi se serveşte cu diverse salate şi garnituri.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.