Pulpa de vita la tava

Printeaza

Pulpa de vita la tava din: carne de vitel, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei, mirodenii, sare.

Ingrediente:

  • 1.5 kg carne de vitel (pulpă)
  • 10 catei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 20 boabe piper
  • 1 pahar vin
  • 4-5 linguri ulei (untură)
  • mirodenii
  • sare

 

Mod de preparare Pulpa de vita la tava:

Carnea (macră – pulpă) se spală, se curătă de pieliţe şi se taie în 2-3 bucati de dimensiuni apropiate.

Intr-o tavă cu ulei (untură) se aşază carnea, usturoiul (eventual tăiat în jumătati), ceapa (tăiată în patru), piperul pisat (mare) şi sarea.

Se completează cu 1-3 căni de supă sau apă şi tava se pune la cuptor.

După circa 30 de minute se întoarce carnea şi se adaugă vinul. Se tine la cuptor (întorcând carnea cam la 30 de minute) până ce carnea se pătrunde bine.

Dacă este vorba de carne de vită ceva mai bătrână, aceasta se fierbe în prealabil (cu sau fără zarzavat), ca pentru o supă, şi când este aproape gata, se pregăteşte ca în refetă.

Pentru a se obtine un gust mai bun, în apa (supa) cu care se completează lichidul din tavă se adaugă 1-2 lingurite de praf sau cubulete cu concentrat de supă de vită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.