Pulpa de vitel cu legume

Printeaza

Pulpa de vitel cu legume din: pulpa de vitel, morcovi, mazare, ceapa, cartofi, pasta de rosii, patrunjel, sare, piper, vin rosu, ulei de masline.

Ingrediente:

  • 800 g pulpa de vitel
  • 300 g morcovi foarte mici
  • 200 g mazare
  • 2 cepe
  • 4-5 cartofi
  • 2-3- linguri pasta de rosii
  • 2-3 fire de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 4 linguri de vin rosu
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Pulpa de vitel cu legume: Se spală şi se porţionează carnea de viţel în bucăţi po­trivite şi se lasă la scurs, câte­va minute.

Intre timp, se pune uleiul la încins, într-o cratiţă, unde se călesc bucăţile de carne. Se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă să nu se ardă.

Se mai adaugă apă călduţă şi se acoperă cu un capac. Se curăţă ceapa, se toacă solzişori, se pune peste carne.

Se lasă să se înăbuşe încă 10 minute. După ce s-a pătruns bine carnea de viţel, iar ceapa s-a călit, se pun morcovii, cartofii şi mazărea şi se mai lasă să dea în câteva clocote.

Spre sfârşit, se adaugă pasta de roşii şi vinul, se amestecă şi se bagă câteva minute la cuptor să se rumenească.

După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Buna pulpa de vitel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.