Pulpe cu sos dulce-acrisor
PrinteazaPulpe cu sos dulce-acrisor din: pulpe, sare, piper, oregano, unt, ulei de porumb, lamaie, patrunjel, miere, usturoi, frunze de salata.
- 8 pulpe mici
- sare
- piper
- oregano
- 75 g unt
- 20 ml ulei de porumb
- zeama de la 1-2 lămâi
- 3-4 felii lămâie
- o legătură pătrunjel
- 1-2 linguri miere
- 1-2 fire usturoi
- frunze de salată pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală bine pulpele si se opăresc câteva minute. Astfel devin mai fragede.
Se topeşte untul, se adaugă uleiul, pulpele se condimentează cu sare şi se pun la prăjit. Se rumenesc pe toate părţile şi, spre sfârşit, se pun praful de piper, oregano, usturoiul măcinat, mierea şi zeama de lămâie.
Se mai lasă câteva minute şi apoi se scot pe un platou ornat cu frunze de salată şi de pătrunjel. Se stropesc cu sosul dulce-acrişor.
Pofta buna!