Pulpe de pui crocante cu boia si fulgi de porumb
PrinteazaPulpe de pui crocante cu boia si fulgi de porumb din: ciocănele pui, oua, bere, pesmet, boia iute, faina, cimbru, rozmarin, busuioc, fulgi porumb, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 ciocănele pui
- 3 ouă
- 200 ml bere
- 300 g pesmet
- 1 linguriţă cu vârf boia iute
- 200 g făină
- 1 lingură condimente amestecate: cimbru, rozmarin, busuioc
- 300 g fulgi porumb
- ulei, pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ciocănelele de pieliţă, le speli şi le pui la fiert în apă clocotită cu sare câteva minute. Le scoţi si le lasi la răcit. Intr-un castron, baţi bine ouăle, adaugi berea, sare, piper după gust şi făina.
Baţi în continuare până obţii un aluat mai gros decât cel de clătite, într-o farfurie adâncă, amesteci pesmetul cu fulgii de porumb, condimentele si boiaua.
Pui pulpele răcite în compoziţia de ou cu bere şi le laşi câteva minute. Le scoţi, le treci prin pesmetul cu condimente, le prăjeşti în ulei la foc mic şi le laşi la scurs pe un prosop absorbant.
Le serveşti calde sau reci, după ce le-ai înfăşurat la capăt cu puţină hârtie de copt legată cu sfoară.
Pulpe de pui crocante cu boia si fulgi de porumb
Pofta buna!