Pulpe de pui cu cartofi si sparanghel
PrinteazaPulpe de pui cu cartofi si sparanghel din: cartofi noi, sparanghel, ulei de masline, usturoi, lamaie, rozmarin, pulpe superioare de pui.
- 750 g cartofi noi, taiati in jumatate
- 2 legaturi mari de sparanghel, capetele lemnoase indepartate
- 1 capatana de usturoi, cateii separati
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lamaie, taiata in jumatate
- 1 mana mica de fire de rozmarin
- 8 pulpe superioare de pui
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pune cartofii, sparanghelul, căţeii de usturoi, sare şi piper din abundenţă într-o tavă mare de l copt (circa 30 x 20 cm), stoarce deasupra toată zeama din jumătăţile de lămâie, apoi taie-le în bucăţi şi aşază-le tot în tavă. Amestecă totul, acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă-o la cuptor 15 minute.
Dă la o parte folia şi adaugă rozmarinul. Asezonează pulpele de pui şi distribuie-le la distanţă egală în tavă. Ţine tava în cuptor încă 25-30 de minute, până ce cartofii se înmoaie, iar puiul se pătrunde bine şi devine crocant la suprafaţă.
Pulpe de pui cu cartofi si sparanghel
Pofta buna!